Ariadna, Ferran i Roger: Diumenge es van celebrar les eleccions al Parlament de Catalunya i va guanyar CIU. Aquest any hi havia molts partits nous i això ha fet que baixessin els vots als partits principals com ara el PSC o Esquerra. CIU i el PP han guanyat més escons. El nou partit de Joan Laporta, SI, s'ha estrenat en unes eleccions amb 4 escons.
30 de novembre del 2010
25 de novembre del 2010
EDILY: Cada any els alumnes de 3r fan una activitat amb el cub de Rubik dins de l'assignatura de matemàtiques. Quan arriba l'hora de posar l'activitat en marxa, tots els alumnes tenen el cub a les mans a totes hores i els alumnes d'altres cursos també s'hi fixen ja que els sembla molt interessant i difícil. En realitat no és difícil perquè el procediment per fer-lo són algoritmes (fórmules per a cada cara del cub). Si saps les fórmules, pot resultar molt senzill.
ELOI, ARNAU, MARC i GUILLEM: El professor només ens deixa entre 5 i 10 minuts per resoldre'l, seguint els següents passos:
1. Fer la creu.2. Fer la cara.
3. Fer la primera corona.
4. Fer la doble corona.
5. Completar la resta.
NOEMÍ, MIREIA, IRIS: Els de 3r d'ESO, a matemàtiques, hem de fer un examen del Cub de Rubik. Una cara és un 5, una corona és un 6'5, la cara i dues corones és un 8 i tot el cub és un 10. Passem totes les estones lliures intentant fer-lo. És molt entretingut.
18 de novembre del 2010
Seguint l'exemple de Jesús M. Tibau, que va canviar l'ordre de les lletres del seu poble (Cornudella de Montsant) per crear el títol del seu bloc (Tens un racó dalt del món), nosaltres també hem fet els nostres anagrames. Us atreviu a endevinar on vivim?
- Guia de seus
- Forja-la
- Sols puja'm
- Cuir de sol
- Dur i mos
- Ivan al pla
16 de novembre del 2010
Una alumna de 1r d'ESO C ens explica una activitat de tutoria. Gràcies a la professora de castellà (Carme Gairí) i a la tutora del grup (Akane Sánchez) per cedir-nos el text.
Un día en la clase de tutoría jugamos a un juego.En este juego hicimos un pequeño teatro y se trataba de que participaran cinco personas, tres de ellas tenían que criticar y machacar a una persona delante suyo y de todos los compañeros de la clase, y la persona que falta era el observador, es decir que podía observar y actuar pero no hablar.Empezó el teatro y empezaron a criticar al pobre chico, a criticarlo de una manera muy bestia, le empezaban a decir que olía mal, que se peinara, que se fuera de clase porque no lo quería nadie y muchas cosas más. Primero toda la clase se reía porque sabíamos que era todo mentira pero poco a poco se fueron marchando las risas de las caras de todos los niños y yo me empecé a sentir mal aunque sabía que era mentira porque estaba mirando cómo estaban criticando a un niño indefenso y no podía hacer nada.Entonces empecé a reflexionar y saqué muchas conclusiones como por ejemplo: que no debemos tratar mal a la gente sin motivos y si tienes motivos antes de criticar consultarlo con la persona que tienes el problema o con algún profesor, también me di cuenta de que tú mismo o cualquier otra persona no le gustaría estar en el lugar del criticado o machacado y como el refrán dice:"LO QUE NO QUIERAS PARA TI NO LO QUIERAS PARA NADIE".Si digo la verdad aquel ejercicio me fue muy bien porque me hizo reflexionar y pensar en otras personas criticadas.
11 de novembre del 2010
Mireu quines fotos fa el nostre company Quim Viñes, de 1r de Batxillerat. Gràcies per compartir-les amb nosaltres, Quim.
9 de novembre del 2010
Al nostre company Pere Joan Aragonès, de 1r de Batxillerat, li agrada escriure. Ens ha passat un text perquè en pengem un fragment al bloc. Gràcies, Pere Joan!
A principios de 1900 nacieron dos niños en Rusia, Pyotr Popov y Yelena Popov, los dos hermanos gemelos. Su madre Olesya, era viuda por la muerte de su marido el 1899 en la protesta de Lenin de los socialdemócratas rusos.
Los chicos fueron abandonados por su madre llena de miedo en 1916 cuando su madre vio que la revolución se acercaba. Los dos chicos fueron tratando de sobrevivir robando y pidiendo dinero a la gente para comer.
Pyotr consiguió un trabajo, de trabajador en un fabrica armamentística, donde hubo una baja y él la cubrió. El primer día de trabajo conoció al encargado de su sección, Timofei, un hombre de entre 40 y 50 años muy educado y respetuoso. Pyotr era muy buen trabajador, porque era consciente de que necesitaban dinero para alojarse en algún sitio entre él y su hermana, que trabajaba en un casa de limpieza por las mañanas.
4 de novembre del 2010
Enquesta
Els alumnes de 2n d'ESO C han contestat l'enquesta que vam elaborar la setmana passada sobre una de les novetats d'aquest curs: l'ús d'ordinadors a l'aula, més conegut com 1x1. Aquests en són els resultats:
- Un 90% té coneixements bàsics d'informàtica
- Un 85% creu que li agradarà fer classe amb ordinadors
- Un 71% prefereix fer classe amb ordinadors
- Un 76% creu que l'ordinador és més econòmic que els llibres de text
Entre els avantatges cal destacar:
- Estalvi de material (tinta, paper, typpex...)
- Menys pes a la motxilla
- Més varietat d'activitats
- Més divertit
I entre els inconvenients:
- Teclat petit
- Talls de connexió
- Estar pendent de la bateria
- Vista cansada
- Més possibilitats de distreure's
2 de novembre del 2010
serveis de l'institut
En aquest institut la majoria dels alumnes ens hem de quedar al servei de menjador, perquè la majoria de nosaltres som de pobles diferents i no tenim temps d’anar a menjar a casa, per això els serveis de menjador i d’autobusos son gratuïts; els serveis estan força bé, tot i que els alumnes ens queixem de que el menjar no és molt bo, però en realitat està bastant bé. (ens donen aigua, a vegades coca-cola i tots tipus de menjar variats tenint en compte al•lèrgies ..etc del alumnes)
Els autobusos ens recullen (pels pobles) mitja hora bans de començar l’institut i ens tornen als pobles segons els horaris establerts. Fan les rutes corresponents ja que cada poble té un autobús.
Els nens que són de les Borges mengen a casa seva (van caminant o els vénen a buscar els pares) ja que no tenen servei d’autobús ja que són del mateix poble.
Sincerament trobo molt bé aquets serveis, ja que en altres llocs, no son gratuïts, ni amb aquestes possibilitats.
Els autobusos ens recullen (pels pobles) mitja hora bans de començar l’institut i ens tornen als pobles segons els horaris establerts. Fan les rutes corresponents ja que cada poble té un autobús.
Els nens que són de les Borges mengen a casa seva (van caminant o els vénen a buscar els pares) ja que no tenen servei d’autobús ja que són del mateix poble.
Sincerament trobo molt bé aquets serveis, ja que en altres llocs, no son gratuïts, ni amb aquestes possibilitats.
Aquest any hi ha molta més gent a l'institut i s'han començat les classes de bat. També hi ha molts professors nous i substituts.
-Viatge a través de món, on es llegeixen contes per pensar, es parlen de costums i curiositats del món.
A tercer fem diferents optatives i altrenatives:
-Imatge digital, on es crea unapetita pel·lícula amb imatges, vídeos tallats i música.
-Imatge digital, on es crea unapetita pel·lícula amb imatges, vídeos tallats i música.
-Viatge a través de món, on es llegeixen contes per pensar, es parlen de costums i curiositats del món.
-Taller de l'art.
-Cultura clàssica.
-Tecnologia a un euro.
-Blog.
-Blog.
-Meteorologia.
-Francès, que es fa tota la ESO.
-Francès, que es fa tota la ESO.
Etiquetes de comentaris:
2n ESO,
Alternatives,
Crèdits,
Optatives
SERVEI DE MEDIACIÓ
En el curs de tercer hi ha un equip de convivència. Aquest equip es va formar a segon en un crèdit de Mediació. Després la gent que va voler va poder seguir i arribar a l'equip de convivència. En aquest equip el primer que vam fer en aquest curs és el dia en que van començar els de primer d'ESO, l'equip de convivència va venir per oferir-los la seva ajuda a integrar-se a l'institut i amb els nous companys, per això, van fer uns jocs per conèixer-se i també els hi van explicar en què consistia l'equip de convivència, per exemple, si tenen un problema poden anar a mediació i allà els ajudaran a resoldre el problema, a part d'això en les primeres setmanes si no sabien on eren les classes podien preguntar-ho a qualsevol de l'equip o també si no sabien com anava alguna cosa podien preguntar-ho.
Aquest equip es tan com per als de primer d'ESO com els altres alumnes de l'institut.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)